Избор
Корпа

Наменска секција наше понуде у циљу лакше куповине заштитних средстава против корона вируса.

Услови онлајн куповине*

Поштовани потрошачи,

молимо вас да пажљиво прочитате услове коришћења пре употребе Messar интернет сајта. Коришћењем нашег интернет сајта потврђујете да сте прочитали, разумели и прихватили ове услове коришћења (у даљем тексту: Услови).

Металимпекс доо Краљево задржава право да у било ком тренутку измени Услове уношењем измена у овај текст. Предлажемо да с времена на време посетите ову интернет страницу и проверите да ли су се Услови можда променили од ваше последње посете.

 1. Корисник је свако лице које приступа сајту www.messar.rs и свим његовим садржајима.
 2. Потрошач је физичко лице које купује производ ради намирења индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности.
 3. Продавац у конкретном случају је Металимпекс доо Краљево (у даљем тексту: Продавац).

Продавац на сајту садржаје објављује у доброј намери. Све садржаје www.messar.rs сајта користите искључиво на властиту одговорност и Продавац се не може сматрати одговорном за било какву штету насталу коришћењем.

Садржаји објављени на интернет сајту www.messar.rs, власништво су Продавца и могу се употребљавати само у некомерцијалне сврхе, при чему се морају поштовати и сва наведена упозорења о ауторским правима.

Садржај приказан на овом сајту као што су странице, дизајнерски елементи (дугмићи, иконице и сл), текстови, логотипи, аудио записи и софтвер су власништво Продавца и не могу се користити без претходне сагласности.

Није дозвољено мењати садржај овог сајта ни на који начин, нити га репродуковати или јавно приказивати, изводити, дистрибуирати или на други начин користити у јавне или комерцијалне сврхе. Уколико желите да користите садржаје објављене на овом интернет сајту у друге сврхе од овде наведених потребно је да нас контактирате ради добијања дозволе.


Упутство за онлајн куповину

 • Региструјте се да бисте могли да наручите производе;
 • Регистрација се врши попуњавањем Формулара за регистрацију;
 • Када пронађете производ који желите да наручите, кликните на његову сличицу или назив поред сличице да уђете на страну са детаљним приказом или на дугме "У корпу" уколико желите одмах да купите;
 • На страни са детаљним приказом кликните дугме "У корпу" да бисте убацили производ у своју корпу за куповину;
 • Приказаће Вам се страна са садржајем корпе;
 • Кликните на дугме "Наручи";
 • Приказаће Вам се формулар за наручивање. Попуните формулар и кликните дугме "Настави наручивање";
 • Видећете страну са детаљима наруџбе. Проверите и потврдите детаље наруџбе. Затим кликните дугме "Потврђујем наруџбу" да извршите наруџбу;
 • Ваша поруџбеница је успешно креирана. Уколико је наручена роба доступна и спремна за реализацију наше сарадње наш оператер ће Вас контактирати у року не дужем од једног радног дана од тренутка пријема наруџбенице ради провере исправности Ваших података и потврде наруџбенице. Тренутни статус Ваше поруџбине је – Примљено. Статус Ваше поруџбине можете проверити кроз Ваш налог на сајту. За детаљнија објашњења погледајте одељак УПУТСТВО ЗА ОНЛАЈН КУПОВИНУ.

На сајту Продавца је могуће обавити куповину и као гост, односно без регистрације. Ту опцију можете одабрати када кликнете на корпу, након чега ће Вам се појавити питање да ли желите да се региструјете или да купите као гост.


Цене

Све цене наведене на сајту су финалне на дан поруџбине и у њих је укључен ПДВ. Све цене су дате у динарима.

По закључењу поруџбине на сајту, добићете е-поруку као потврду поруџбине. Ова е-порука садржи ваше податке, које сте оставили приликом поручивања. Тек након достављања потврде од стране Продавца на е-адресу потрошача, уговор о продаји се сматра закљученим. У случају да нисмо у могућности да потврдимо поруџбину и закључимо уговор, бићете обавештени.


Изјава о конверзији

Сва плаћања ће се реализовати у валути Републике Србије – динарима. Дакле, уколико се производ плаћа девизном картицом, средства ће се конвертовати у динаре, по средњем курсу народне банке Србије на дан плаћања.


Опис производа

Продавац настоји да све производе опише што је тачније могуће. Такође, Продавац не гарантује да су сви наведени подаци у вези производа нити слике 100% тачни, комплетни, поуздани и без грешака. Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у некоришћеном стању са комплетном документацијом коју сте уз њега добили у року од 14 дана од дана испоруке производа, а ми ћемо вам вратити новац.

Слике објављене на сајту Продавца понекад обухватају и окружење производа како би потрошач имао реалнију слику како уређај изгледа након монтаже. Доступност уређаја приказана на интернет страници може се разликовати од стања залиха у малопродајним објектима. Тачно стање залиха тј. доступност се може утврдити или позивањем на 036/204-521 или провером код запослених у било ком нашем малопродајном објекту.


Испорука

Производи које поручите путем Интернета могу бити испоручени посредством курирских служби са којима Продавац остварује сарадњу, а плаћате их приликом преузимања (готовином) или приликом поручивања преко рачуна. Детаљније о начину плаћања погледајте у одељку НАЧИНИ ПЛАЋАЊА.

За све поруџбине чија је вредност испод 5.000 РСД, испорука се врши путем курирске службе; трошкове испоруке сноси купац и они износе 300 РСД. За поруџбине чија је вредност преко 5.000 РСД, достава је бесплатна, осим за поједине артикле код којих је то јасно назначено (габаритне и/или тешке пошиљке).

Поручени производ/производи биће вам испоручени у року од максимално 7 радних дана од датума потврде поруџбине од стране Продавца. Уколико дође до ванредних околности, које у потпуности онемогућују испоруку, о томе ћете бити обавештени путем информација за контакт које сте нам дали приликом поручивања производа. Потрошач нема право да без надокнаде одлаже извршење испоруке дуже од 14 календарских дана од датума наручивања, односно 1 пут. Уколико се испорука одлаже дуже од наведеног рока, односно уколико Продавац чува производе, Потрошач је дужан да плати накнаду од 1 евра (у динарској противвредности по средњем курсу НБС) на дан по сваком сваком појединачном комаду производа који се чува.

Приликом пријема производа које доставља курирска служба, исти се не прегледају на лицу места, већ потрошач има рок од 24 часа да изјави рекламацију курирској служби.

Приступ месту испоруке, мора бити адекватан димензијама упакованог производа. Где год приступ није могућ, испорука се врши на прву слободну тачку.

НАПОМЕНА: Лице које достави производ не врши монтажу уређаја. Сва додатна питања у вези производа, цена или испоруке можете нам поставити и путем телефона на број 036/204-521 или е-поруке на адресу: backoffice@messar.rs. Биће нам задовољство да Вам помогнемо. Поручивањем дајете сагласност за контакт кроз све расположиве канале комуникације на основу података које сте оставили, док се другачије не изјасните, што се може урадити у било ком моменту.


Одустанак од уговора

Потрошач има право да одустане од уговора закљученог на даљину, односно изван пословних просторија у року од 14 дана од дана од дана достављања нарученог производа, без навођења разлога.

Потрошач остварује право на одустанак од уговора изјавом коју може дати на посебном обрасцу за одустанак од уговора закљученог на даљину односно изван пословних просторија, који се доставља на е-сандуче потрошача, а исти можете преузети и овде.

НАПОМЕНА: Ово право од одустанка од уговора не односи се на куповину у продавницама с обзиром да то није куповина на даљину и изван пословних просторија. За детаљније објашњење погледајте одељак ПРАВА ПОТРОШАЧА.

Потрошач је дужан да производ врати без одлагања, а најкасније у року од 14 дана од дана када је послао образац за одустанак. По истеку рока од 14 дана од дана када је послао образац за одустанак, производ се више не може вратити. Трошкове повраћаја робе у случају одустанка сноси потрошач. Роба се враћа на адресу наведену на обрасцу за одустанак.

Могуће је вратити само производе који су неоштећени и, по могућности, у оригиналној амбалажи, са свим додацима и пропратном документацијом (гарантни лист, упутства, итд.).

По пријему производа, утврдиће се да ли је производ исправан и неоштећен. Потрошач је искључиво одговоран за умањену вредност робе која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би се установили природа, карактеристике и функционалност робе. Проценат оштећења утврђује овлашћено лице Продавца, те се за утврђени проценат умањује износ који се враћа потрошачу.

Уколико се утврди да је наступила неисправност или оштећење производа кривицом купца у толикој мери да се производ више не може продавати, одбиће се враћање цене и производ ће му бити враћен на његов трошак.

Продавац је у случају законитог одустанка од уговора дужан да купцу без одлагања врати износ који је купац платио по основу уговора, а најкасније у року од 14 дана од дана када је примио образац за одустанак. Продавац може да одложи повраћај средстава док не добије робу која се враћа, или док купац не достави доказ да је послао робу Продавцу у зависности од тога шта наступа прво.

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио готовином или уплатом на текући рачун Продавца, потрошачу се повраћај средстава врши уплатом на његов текући рачун у банци.


Приватност података

Заштита приватности личних података корисника сајтова је од највећег значаја за нашу компанију. Све активности на интернету које су повезане са Продавцем усклађене са прописима Републике Србије, а такође прате интенцију ГДПР.

Подацима о личности сматрају се они подаци који откривају Ваш идентитет, нпр. Ваше име и презиме, адреса, број телефона или е-адреса. Продавац не прикупља податке о личности без ваше дозволе тј. уколико ви нисте вољни да нам их дате нпр. када поручујете производ или се пријављујете за Информатор.

Прихватањем ових Услова дајете изричит пристанак тј. сагласност да Продавац, повезана лица и њени пословни партнери, прикупљају, обрађују, те међусобно прослеђују и размењују податке наведене у поруџбеници, као и податке о поруџбинама у сврху бриге о купцима и маркетинга, решавања рекламација, као и праћења преференција — потреба потрошача, како би Продавац оценио да ли сте задовољни квалитетом пружених услуга и производа.

Све посредоване информације су сигурне, нећемо их ни под којим условима злоупотребити нити продавати на тржишту, што Вам осигурава потпуно сигурно и безбедно пословање и сарадњу са Продавцем. Сви запослени Интернет продавнице Продавца (и пословни партнери) одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Прихватањем ових Услова потврђујете да сте упознати са са правом да у сваком тренутку можете у целини повући ову изјаву о сагласности.

Нећемо вам никада слати е-поруке за које се нисте самовољно пријавили.

Више о заштити података о личности можете прочитати у одељку Политика приватности.

Побринућемо се да се увек можете брзо и једноставно одјавити у случају да више не желите да примате е-поруке са нашег сајта. Потрошаче који одлуче да се одјаве са Информатора, то могу учинити тако што ће послати е-поруку на адресу marketing@messar.rs .

Продавац предузима све мере како би максимално осигурала личне податке. Ти подаци су брижљиво осигурани од губитка, уништавања, измена, фалсификовања, манипулације и неовлашћеног приступа или употребе.

Продавац препоручује свим родитељима или старатељима да децу уче безбедном и одговорном поступању са личним подацима на Интернету. Малолетници не би требало да откривају своје личне податке Продавцу без претходне дозволе родитеља или старатеља. Продавац никада неће намерно узимати личне податке од малолетника, нити их на било који други начин користити, нити их уступити трећим лицима без дозволе.

Аутоматски забележене информације (оне које нису лични подаци)

Када приступите интернет сајту Продавца, опште информације, које се не сматрају личним (интернет претраживач, број посета, просечно време које трошите на сајту, странице које отварате) се аутоматски бележе (тај процес нема везе са регистрацијом на сајту). Ове информације се употребљавају како бисмо одржавали сајт, побољшавали његов садржај и функционалност. Подаци се не разматрају детаљно, нити уступају трећим лицима.


Колачићи (cookies)

Како бисмо Вам омогућили боље корисничко искуство прегледања садржаја на сајту Продавца и како би ова страница функционисала исправно, морамо вршити константна унапређивања. Зато ова страница мора послати Вашем рачунару малу количину информација (тзв. колачићи или cookies). У складу са Законом о заштити података о личности смо у обавези да обезбедимо Ваш пристанак пре слања колачића. Блокирањем колачића и даље ћете бити у могућности прегледања садржаја, али Вам одређене могућности неће бити доступне.

Колачићи су информације које интернет страница коју посећујете шаље Вашем рачунару у сврху побољшавања Вашег корисничког искуства и потреба. Колачићи чувају информације које сте Ви подесили за Вашу претрагу као што су језик, адреса, е-адреса, или подаци о личности, и памте их сваки пут када се поново вратите на исту страницу.

Овим информацијама или било којим другим датотекама из Вашег рачунара ни један сајт не може да приступи уколико Ви то не омогућите на вашем рачунару. Поменуте информације које интернет страница шаље Вашем рачунару Вама није видљива, а такође можете и да промените поставке интернет претраживача да сами бирате да ли желите да чувате колачиће или да их одбијете.

Све поставке колачића и информације о истим можете пронаћи у подешавањима Вашег интернет претраживача или кликом на ,,Помоћ”. Више о брисању колачића такође можете прочитати овде.

Корист коју Ви имате уколико пристанете на колачиће:

 • Ваш уређај памти све информације које сте унели, тако да следећи пут кад се будете вратили на сајт нећете морати да их поново уносите;
 • Прилагођава садржај вашим преференцијама, и добијате информације у складу са Вашим профилом;
 • Добићете промоције и специјалне акције које одговарају Вашим потребама.


Право на информацију

Уколико имате икаквих питања које се тичу политике заштите ваше приватности или тога како се поступа са вашим приватним подацима, молимо вас да нас контактирате путем е-поште: marketing@messar.rs .

По пријему Вашег захтева, најбрже могуће ћемо вас обавестити - писаним путем и у складу са важећим законским регулативама - који од ваших личних података су прикупљени током Ваших посета интернет сајту Продавца.

Свака новонастала промена по питању приватности ће бити објављена на сајту.


Слање документације на е-пошту

Остављањем е-адресе дајете сагласност да Вам се обавештења и документација која се односе на уговор о продаји шаљу у електронском облику, на е-адресу коју сте оставили. Продавац ће комуницирати са Вама путем електронске поште или обавештењима која ће објављивати на овом сајту, а у посебним случајевима и телефоном.


Забрана злоупотребе сајта

Корисницима нашег интернет сајта није дозвољено да:

 • Ометају и/или онемогућавају било које функције повезане са сигурношћу на сајту или функције које спречавају или ограничавају употребу или копирање доступног садржаја;
 • Објављују и/или преносе на интернет сајт сваки материјал који је претећи, клеветнички, непристојан, увредљив, порнографски или злостављачки. Такође материјал којим се може иницирати расну мржњу, узрокујете узнемиравање или било које непријатности услед кршења приватности, поверења одређеним дискриминационим, претећим или изазивачким коментарима.
 • Дају нетачне информације које се тичу личних података;
 • Користе туђе личне податке без дозволе те особе или лажно представљају да иступају у име трећег лица, фирме или организације;
 • Баве се било којим незаконитим или противправним понашањем користећи наш сајт;
 • Модификују, ометају, пресрећу или хакују интернет сајт у циљу његовог онеспособљавања;
 • Користе специјализоване програме ради преузимања садржаја са сајта.

Уколико се прекрши било који од наведених Услова ми корисника можемо онемогућити да користи овај интернет сајт на сталном или привременом нивоу. Такође, можемо предузети и друге мере, укључујући али не ограничавајући се на то да пријавимо надлежним органима.


*Уз захвалност правном тиму колега из Техноманије на коришћеном материјалу

Ова веб страница користи колачиће ('cookies') како бисмо Вам пружили боље корисничко искуство. Прихватањем коришћења колачића сагласни сте са политиком приватности.